Planuri pentru Suceava în 2014: modernizarea străzilor și a iluminatului public

Data publicării:
suceava

Potrivit estimărilor, municipiul Suceava va dispune în anul 2014 de un buget aproape egal cu cel al anului trecut, adică 250 de milioane de lei. Peste 40 % din sumă va merge către finalizarea investițiilor deja începute. 

"Este proiectul de modernizare a Cetății de Scaun și vrem să finalizăm Cetatea, un proiect de 14 milioane de euro, modernizarea de străzi în municipiul Suceava de 8 milioane de euro, modernizarea iluminatului public, montarea de corpuri de iluminat pe leduri în municipiului Suceava, montarea unei rețele pentru transportul electric,” a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

În plus, banii municipalității vor merge și către încălzirea bazarului printr-un sistem cu energie verde, finalizarea clădirii Centrului Cultural Bucovina, pista de role pentru copii și finalizarea centurii Sucevei. Locuitorii municipiului au însă alte listă de priorități.

„În primul rând spațiu de joacă pentru copii, problemele cu câinii.”

„Nu avem teatru în Suceava, nu avem filarmonică, n-avem decât o Casă de Cultură.”

Bugetul municipiului Suceava urmează să fie aprobat într-o sedință a Consiliului Local care va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul lunii ianuarie.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri