Policlinici închise în Iași timp de două ore - cadrele medicale intră în grevă de avertisment

Data publicării:
greva spital1

Sindicaliştii din Sănătate au pus la punct ultimele detalii cu privire la greva de avertisment de luni, din spitale. Au mers cu bannere în unităţile medicale, au lipit afişe cu revendicările pe care le au şi au instruit personalul medical.

Cadrele medicale mărturisesc că au ajuns la limita răbdării. Susţin că una problemele cele mai mari este lipsa de personal, urmată de veniturile insuficiente pentru un trai decent. „Sunt zile în care plecăm şi după program, stăm câteva ore să ne terminăm treaba. Salariul este mic comparativ cu pachetul de muncă,” a explicat Valentina Irina Iftimie, asistentă medicală.

Cauza lor este susținută și de pacienți. „Eu zic că sunt perfect justificaţi pentru că oamenii aceştia lucrează foarte mult şi în condişii foarte grele. Salariile sunt foarte mici, ca peste tot şi cred că au familii şi se descurcă foarte greu. Nu fac din plăcere lucrul acesta, îl fac că trebuie,” a spus un pacient.

Decizia de a face grevă a fost luată după ce negocierile cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, au eşuat. Sindicaliştii cereau acordarea a 6 la sută din PIB pentru sănătate, mărirea salariilor şi a bugetelor pentru Sănătate, precum şi deblocarea posturilor din sistemul sanitar.

Cătălin Cătur, vicepreşedintele Sanitas Iaşi, a declarat: „Nu ne-am dorit să se ajungă până aici, dar suntem nevoiţi prin atitudinea celor care ne conduc sistemul să recurgem şi la această grevă de avertisment. Majoritatea colegilor din sistemul sanitar au semnat că sunt de acord cu aceste proteste.”

Dacă nici în urma grevei de avertisment nu le vor fi soluţionate revendicările, cadrele medicale ameninţă că de joi, 28 noiembrie, vor intra în grevă generală pe termen nelimitat.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri