Sari la conținut

Poliţiştii ieşeni au cerut sprijinul colegilor moldoveni pentru a afla dacă finul lui Crin Antonescu a fugit peste Prut

 

Cristian Maftei, finul lui Crin Antonescu, a fost dat în urmărire generală după ce a expirat timpul în care se putea preda la poliţie. Omul de afaceri din Iaşi a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Mită la prefect, deschis în 2006 după arestarea preventivă a fostului prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru, a fostului şef al ADS Iaşi, Flavius Ioniţă, a avocatului Toni Baltag şi a omului de afaceri Cristian Maftei.

Cristian Maftei a avut legături de afaceri cu Relu Fenechiu. Omul de afaceri apropiat de liberali a intrat în posesia bazei sportive de la Dorobanţi, aflat în proprietatea ministerului condus pentru o perioadă de Crin Antonescu, naşul său de cununie.

Chiar dacă în 2006 a izbucnit scandalul Mită la prefect, iar Cristian Maftei şi ceilalţi 3 implicaţi în dosar au stat o lună în arest preventiv, omul de afaceri nu a fost afectat financiar. Firma lui, Compania Quantum SRL, a avut contracte de peste 10 milioane lei pentru asfaltarea sau pietruirea unor drumuri comunale. Bârnova, Todireşti, Leţcani, Voineşti, Gropniţa, Coarnele Caprei sunt câteva dintre comunele unde Compania Quantum SRL a modernizat drumuri.

SC COMPANIA QUANTUM S.R.L. a fost înfiinţată iniţial în anul 2000, iar ulterior în cursul anului 2009 şi-a schimbat sediul în municipiul Zalău. 

Vârful de activitate a fost atins în 2008, când a fost înregistrată cea mai mare cifră de afaceri (21.410.091, după cum reiese din Planul de reogranizare pe care îl puteţi studia aici)

În 2009 au demarat procedurile de declarare a insolvenţei, iar cifra de afaceri a scăzut cu 34%.