Poliţiştii locali au scăpat de comisia de verificare. Proiectul liberalilor, respins la vot

Data publicării:
SEDINTA CL FARA NICHITA

Consilierii PSD au respins vineri proiectul colegilor liberali, care au cerut înfiinţarea unei comisii care să verifice activitatea poliţiei locale. Primul care a reacţionat a fost chiar viceprimarul Mihai Chirica, cel care a condus şedinţa. Acesta susţine că prin adoptarea hotărârii consilierii s-ar fi substituit organelor de cercetare penală.

"Rolul consilierilor locali nu este de a ne transforma în procurori, nu suntem procurori. Nu ne putem suprapune unei anchete penale, nu vrem să influențăm o anchetă penală. Prin urmare, colegul nostru Marius Dangă a încercat să nuanțeze scandalul legat de poliția locală prin transformarea noastră în procurori. Nu o putem face și asta a fost și rezultatul votului," a explicat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Decizia social democraţilor nu a fost pe placul liberalilor. Aceştia din urmă susţin că motivele invocate sunt puerile şi că nu se vede adevărata problemă pe care Poliţia Locală o are în acest moment.

Marius Dangă, consilier local PNL: "Spre dezamăgirea mea, consilierii locali au căutat astăzi toate motivele de pe lume să îngroape acest proiect, ceea ce nu realizează domniile lor este că nu îngroapă și subiectul. În continuare, în teren să zicem poliția locală este decredibilizată, întâmpină mari probleme."

Tot consilierii din opoziţie au cerut în sedinţa de plen ca atribuţiile primarului să fie împărţite către cei doi viceprimari. Acest lucru nu a mai fost însă dezbătut, din cauză că proiectul a fost scos de pe ordinea de zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri