Sari la conținut

Practică agricolă cu beneficii pentru elevi. Banii obţinuţi din vânzarea strugurilor din podgoria liceului sunt folosiţi pentru modernizarea şcolii

Începutul şcolii înseamnă pentru elevii de la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară din Iaşi nu doar lecţii în sălile de clasă, ci şi muncă în via pe care şcoala o administrează.

Din munca elevilor la fermă, în fiecare an, se strâng fonduri pentru modernizarea liceului. Cum a fost un an bun, conducerea şcolii speră să obţină din vânzarea strugurilor aproximativ 8 mii de lei.

Carmen Zelinschi, directorul Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară ''Vasile Adamachi" Iaşi: "ni s-a oferit în jur de 1 leu - 1,15 lei pe kilogram. Vă daţi seama că suma nu este extraordinar de mare, însă desigur că e destul pentru a ne putea gospodări la chesituni mai mici."

Strugurii sunt vânduţi combinatelor de vinificaţie din judeţ, iar elevii sunt foarte încântaţi de practică.

"E în aer liber, nu stăm închişi în fabrici, în tot felul de uzine, la aer curat, e frumos. Nu prea am fost, nu sunt obişnuit cu lucrul acesta, dar ne descurcăm încet-încet. Sperăm să terminăm."

"Frumos, distracţie, râsete şi multă treabă."

"Provin din mediu rural, dar nu am experienţă că eu nu prea fac lucrul acesta acasă, adică nu-l fac. E bine că aici învăţăm să facem şi poate în viitor o să ne ajute," spune elevii.

Iar misiunea elevilor pentru această toamnă nu s-a încheiat. În luna octombrie, vor culege varza din ferma liceului.