Prefectul de Suceava a fost demis. F. Sinescu este cercetat de DNA pentru cinci infracţiuni

Data publicării:
florin sinescu sursa radiotop sv

Florin Sinescu este acuzat că nu a emis ordin de încetare a mandatului în cazul primarului localității Udești, Săvel Botezatu care se afla în conflict de interese, ba mai mult, a intervenit pe lângă angajați ai APIA Suceava pentru a acorda subvenții Consiliului Local Udești deși unitatea nu îndeplinea condițiile pentru a beneficia de acești bani.

Procurorii DNA mai spun că fostul prefect a trecut cu vederea concesiunea ilegală a unei suprafeţe de păşune făcută de acelaşi Consiliu. În plus, acesta ar fi intervenit pe lângă angajați ai finanțelor pentru a reuși deblocarea conturilor primăriei Brodina iar o datorie a acestei primării a fost înregistrată ca arierat.

De asemenea, ar fi obţinut ilegal un teren pentru socrii săi și a favorizat angajarea soției ca șef serviciu în cadrul ITM.

În dosarul instrumentat de DNA Suceava, Florin Sinescu mai este acuzat şi de uzurparea funcției pentru că a intervenit pentru ca un apropiat al său să-și recupereze permisul de conducere reținut de poliție dar este acuzat și de fals pentru că a folosit documente fictive pentru a-și cumpăra o mașină.

În locul lui Florin Sinescu la conducerea prefecturii a fost numit temporar, subprefectul de Suceava Constantin Harasim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri