Prefectura Iași, evacuată de urgență după o alarmă de incendiu

Data publicării:
simulare isu2

Exerciţiul de simulare a durat aproximativ 20 de minute, timp în care angajații Prefecturii și ai Consiliului județean s-au oprit din lucru şi s-au comportat ca şi cum ar fi o situaţie reală. După declanşarea alarmei de incediu unul dintre angajaţi a sunat la 112, iar tot personalul a ieşit, în ordine, din clădire. Incendiul a făcut şi victime - unul dintre angajaţi a leşinat după ce a fost intoxicat cu fum.

Pompierii organizeză frecvent astfel de simulări pentru ca oamenii să înveţe să procedeze corect în astfel de situaţii şi să ţină cont de câteva sfaturi esenţiale.

„În primul şi în primul rând ar trebuie să semnaleze orice început de incendiu, eveniment de această natură, pe cât posibil să intervină cu mijloacele de primă intervenţie aflate la îndemână, stingătoare, hidranţi interiori în acest caz şi să asigure sau să sprijine evacuarea celorlalte persoane din clădiri care nu se pot evacua singure,” a spus Dragoş Roşu, comisar şef adjunct la ISU Iaşi.

 

Anul trecut, pompierii din Iaşi au intervenit la 1.300 de incendii, cu 50 la sută mai multe decât în anul 2011. 40 de victime au rezultat în urma acestor incendii, fapt care clasează Iaşiul pe locul 5 la nivel naţional, din acest punct de vedere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri