Pregătiri pentru bacalaureat. Mai puțin de 15% dintre elevii de la Colegiul Agricol din Iași au trecut de simulări

Data publicării:
ELEVI PREGATIRE BAC

La ora suplimentară de limba şi literatura română, cei 17 elevi sunt atenţionaţi de unele capcane din subiectele de bacalaureat. Motivele pentru care aceştia spun „prezent" aproape de fiecare dată sunt legate de faptul că nu își permit să plătească meditatori.

„Interesul lor a crescut în ultima vreme. În special datorită faptului că notele la ultima simulare nu au fost chiar pe măsura aşteptărilor lor şi cred că acest lucru le-a dat de gândit,” a spus Cristiana Călin, profesor de limba şi literatura română.

La matematică sala era plină. 29 de elevi au preferat să rămână peste program pentru a mai rezolva câteva exerciţii.

Elevii pot participa la orice oră de pregătire, chiar dacă profesorul care o ţine nu este şi cel pe care îl au la clasă.

„Profesorii s-au înţeles astfel încât să nu suprasolicite şi să nu se suprapună. Orele se desfăşoară şi de la 7 la 8 şi de la 2 la 3 deoarece elevii noştri nu sunt numai din Iaşi, sunt şi din mediul rural,” a spus Lorica Axinte, directorul adjunct al Colegiului Agricol Iaşi.  

La Colegiul Agricol sunt 80 de elevi care urmează să susţină examenul de bacalaureat în vară. Anul trecut, puţin peste 40 la sută au abținut medie de promovare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri