Sari la conținut

Pregătiți să salveze vieți. Studeții de la Bioinginerie au luat lecții de prim-ajutor de la Crucea Roșie

Cursul a fost susținut de trei voluntari de la Crucea Roșie. Aceștia i-au învățat pe studenții de la Facultatea de Bioinginerie principalele reguli de prim ajutor. O parte dintre tinerii prezenți la curs au mărturisit că au existat situații în care au fost puși în situația de a salva o viață.

"Au fost alte persoane mai pregătite decât mine și am privit sau am trecut pe lângă, din păcate. - Acum te-ai încumeta să acorzi primul ajutor? - Așa ar fi frumos, cel puțin. Probabil că în urma acestui workshop, când voi ști destule lucruri, da, normal."

"Chiar de curând am avut o situație în care am fost nevoiți să acordăm primul ajutor și, spre surprinderea noastră, am acționat corect."

Mirela Roșca, președintele Asociației Studenților Bioingineri: "Noi suntem în acord cu medicina și de aceea am dorit să expunem în fața studenților un astfel de workshop, deoarece credem noi că este benefic. Au dorit să participe un număr de 30 de studenți."

Workshop-ul a fost organizat cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Facultății de Bioinginerie Medicală din Iași.