Premieră națională la Iași. Call-center pentru bebeluși

Data publicării:
call center bebelusi maternitate

Simona este una dintre mămicile care a avut o sarcină cu probleme, pe care a și pierdut-o în ultimul trimestru. Mărturiseşte că nu a avut bani să facă analize şi e de părere că o astfel de linie telefonică la care gravida să fie îndrumată este extrem de utilă. ”Este necesar și util să poți spune cuiva specializat exact ce problemă ai”, a spus Simona Doleanu.

Purtătorul de cuvânt al Maternității ”Elena Doamna” din Iași, dr. Mădălina Nour Ciuhodaru, a declarat că sunt probleme foarte mari legate de nașterile premature, de îngrijirea copiilor născuți înainte de termen. ”Putem cu bani puţini să facem prevenţie şi să realizăm lucruri mari”, a afirmat medicul.

200.000 lei, îngrijirea unui prematur

În prezent, 15 la sută dintre femeile care nasc în Moldova aduc pe lume un copil înainte de termen. Neonatologii spun că îngrijea unui astfel de bebeluş presupune costuri foarte mari care pot ajunge și la 200.000 lei în cazul unui singur copil.

La telefonul verde al maternităţii vor lucra voluntar un obstetrician, un jurist, dar şi un psiholog. Astfel, femeile care au dureri sau vor să afle ce analize sunt obligatorii în cele nouă luni de sarcină vor fi imediat lămurite de un ginecolog. De asemenea, pentru cazurile de abuz în familie, juristul va spune care sunt căile legale pentru a rezolva conflictul. Iar psihologul le va oferi mamelor consiliere în cazul depresiei postnatale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri