Premierul Victor Ponta inaugurează luni, 26 august, lucrările la gazoductul Iași - Ungheni

Data publicării:
ponta victoria-1

Premierul Victor Ponta ajunge luni după-amiază la Iaşi pentru a inaugura lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni. Prim-ministrul va ateriza pe Aeroportul Internaţional din Iaşi la ora 16 şi va merge în localitatea Rediu, unde va inspecta stadiul lucrărilor şi va discuta cu autorităţile locale. La ora 17, Victor Ponta va pleca spre Chişinău, unde se va întâlni cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Marţi, premierul va merge la Ungheni unde va participa la ceremonia de inaugurare a lucrărilor. Gazoductul care va lega România de Republica Moldova are o lungime de 43 kilometri, iar costurile se ridică la 26 milioane de euro, din care 7 sunt suportate de Uniunea Europeană.

Gazoductul Iasi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova. Va avea o capacitate de transport de un milliard și jumătate de metri cubi de gaze anual, echivalentul a circa 15% din producţia anuală naţională a României. La început însă, va transporta doar 500 de milioane metri cubi, adică mai mult de jumătate din consumul Moldovei. Prețurile la care România va vinde Moldovei vor fi în funcție de piață, dar se anunță a fi mai mici decât cumpără acum Moldova, adică aproximativ 500 dolari pe mia de metri cubi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri