Prezență mai mare ca la primul tur al alegerilor prezidenţiale în Iaşi

Data publicării:
SECTIE VOTARE

Ruxanda Constantinescu are 87 de ani și a mers să voteze la secția de votare amenajată în Școala George Coșbuc, din Dacia, înainte de ora 07:00. Ușile erau încă închise, dar asta nu a descurajat-o. 

"Poate s-o schimba ceva, că până acum nu au băgat în seamă nici pensionarii, nici copii, toți suntem la pământ. - Cum vreți să fie următorul președinte? - Să fie drept și bun," a spus Ruxanda Constantinescu.

Față de primul tur al alegerilor prezidențiale, numărul ieșenilor care au votat până la ora 10:00 a fost mai mare cu aproape 12.000 de persoane.

"- De ce ați venit așa dimineață? - Mai târziu nu prea am timp, stau cu nepoțeii, mă duc pe la piață, dar acum am venit să votăm președintele. - Cum vreți să fie viitorul președinte, ce așteptați de la el? - Să fie mai bine ca acum."

"- Suntem printre primii, nu chiar primii. - Ați venit așa, de dimineață. - De dimineață, că eu mă duc la Biserică și soțul acasă."

"Eu tot timpul vin și mereu sunt așa matinal, nu am lipsit de la nicio votare, indiferent pentru ce a fost."

"Să nu fim ultimii care cerem dorința de a vota. Votăm pentru copii noștri care sunt plecați în străinătate și muncesc acolo dar vor să vină în România noastră frumoasă."

În al doilea tur, alegătorii din mediul urban s-au mobilizat în număr mai mare faţă de cei din mediul rural.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri