Prima probă a Evaluării Naționale, considerată ușoară de elevi

Data publicării:
evaluarea nationala-1

La școala din Dumești, toți cei 26 de elevi de clasa a opta au venit la examen cu o oră mai devreme. Copiii abia și-au putut stăpâni emoțiile, deși, spune ei, au luni de zile de când au început pregătirile pentru Evaluarea Națională cu profesorii de la clasă.

Mulţi dintre candidaţi au ieşit din examen şi cu 40 de minute înainte de încheierea probei. Asta pentru că subiectele au fost asemănătoare cu cele de la simulări, spun elevii, şi doar subiectul al doilea, de redactare a unei compuneri de 10-15 rânduri, le-a pus probleme. Mulți spun că nu au scris sub numărul de rânduri cerut de enunțul exercițiului. 

Profesorii au şi o explicaţie pentru acest lucru.

”Nu mai citesc copiii din ziua de astăzi şi nu au vocabularul adecvat. Erau compuneri destul de scrute, ar fi trebuit să fi rezolvat subiectele”, a spus Roxana Tărâţă, profesor de limba română.

La prima probă a examenului naţional, în judeţul Iaşi, toate centrele de evaluare au fost supravegheate video și nu au fost înregistrate incidente. Următoarea probă a Evaluării Naţionale va fi joi, la matematică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri