Prima zi de școală a pus la încercare răbdarea șoferilor

Data publicării:
aglomeratie masini

În unele zone, rândul de mașini în așteptare s-a întins pe câteva sute de metri. Sute de poliţişti au fost mobilizaţi în zonele intens circulate şi în cele aflate în apropierea şcolilor.

„În această zi, peste 450 de poliţişti sunt alături de părinţi, elevi şi cadre didactice pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru fluidizarea traficului rutier, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte de natură antisocială,” a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție din Iași.

 Cei care au circulat cu mijloacele de transport în comun au avut de aşteptat zeci de minute în staţii, cu toate că RATP a suplimentat numărul autobuzelor pe unele rute.  

„Odată cu începerea noului an şcolar, RATP a suplimentat numărul de unităţi la stradă. În prezent, avem planificate pentru orele de vârf 87 de autobuze, 55 de tramvaie şi 17 microbuze. Bineînţeles că suplimentările au fost pe traseele solicitate în mod curent de elevi, dar nu numai de către aceştia,” a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al R.A.T.P. Iaşi.

Poliţiştii se aşteptă ca traficul să rămână aglomerat pe toată durata lunii septembrie, mai ales că vor reveni la cursuri şi studenţii.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri