Primăria Iași caută soluții pentru a scăpa Regia de Transport Public de faliment 

Data publicării:
ratp autobuz 1

Compania de Transport Public, aşa cum se va numi noul serviciu din subordinea Primăriei va funcţiona din luna ianuarie a acestui an, după ce va fi înregistrată la Registrul Comerţului. În momentul în care va fi începută activitatea, compania va prelua mijloacele de transport în comun din parcul auto RATP.

Vorbim însă de acele tramvaie şi autobuze care nu sunt sub puse sub sechetru de Finanţe. În acest moment, în depoul Regiei ieşene sunt 170 de tramvaie, 1450 de autobuze şi 35 de microbuze.

„Companie nouă, abia aştept să intre în funcţiune pentru ca să poată de aici încolo să ia credite, să facă împrumuturi, să poată face şi investiţii, de ce nu, să aibă o altă strategie de abordare a transportului public. Noi ne vom da concursul în continuare dar cred că o unitate nouă, care nu are datorii la stat și nu este tot timpul afectată de presiunea Fiscului, poate să înceapă o altă viaţă şi poate să înceapă o altă strategie pentru transportul public,” a explicat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri