Procesiune catolică pe străzile Iaşiului. Cardinalul João Braz de Aviz, întâmpinat de sute de călugări

Data publicării:
procesiune catolici cardinal

Peste 300 de călugări și călugărițe din toată zona Moldovei au participat la procesiunea organizată special pentru primirea cardinalului brazilian João Braz de Aviz. Credincioșii au cântat imnuri și cântece religioase.

"E unic evenimentul, pentru mine, la 70 de ani de viață, este o bucurie nemaipomenită."

"Pentru noi este un lucru...nu se poate exprima, e bucurie pentru noi cei consacrați," au spus cei care au participat la procesiune.

Şeful călugărilor catolici din întreaga lume a venit în România la invitaţia Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. După procesiune, cardinalul João Braz de Aviz a oficiat Litughia și a adresat câteva cuvinte comunității catolice.

Cardinalul João Braz de Aviz: "Prin prezența mea de cardinal, care mă ocup de personalul consacrat împreună cu alți circa 40 de colaboratori, vă aduc nevrednicește salutul Sfântului Părinte Papa Francisc care vă prețuiește foarte mult."

"Este o bucurie deosebită, este anul vieții consacrate, adică anul călugărilor, și cu această ocazie, iată, a venit de la Vatican chiar șeful, cel care răspunde de toți călugării din lume," a spus preot Cornel Cadar, purtător de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași. 

Cardinalul brazilian João Braz de Aviz are 68 de ani, iar în decembrie 2013 a fost numit membru al Congregaţiei pentru Episcopi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri