Sari la conținut

Profesor sancționat pentru accident. Dascălul care a lăsat un elev băut să conducă nu mai poate fi diriginte

Accidentul s-a petrecut sâmbătă seară pe un drum aflat între vii la marginea orașului Huși. Cei 11 elevi alături de profesorul lor de Istorie se întorceau de la picnic, când unul dintre ei s-a oferit să-i ducă cu maşina până la strada principală. Asta deşi băiatul nu are vârsta necesară pentru permis și băuse alături de colegi. În loc să-l oprească, profesorul a urcat lângă șoferul minor pe locul din dreapta.

"În momentul de faţă, domnul trebuie să fie suspendat pentru că noi considerăm că atitudinea pe care a avut-o nu a fost de profesor responsabil chiar dacă era în timpul liber. Şi chiar dacă nu era o activitate organizată de şcoală. Noi suntem profesori 24 de ore din 24 şi cred că asta a uitat domnul profesor," a spus Emanuela Iacob, director Colegiul Naţional Cuza Vodă Huşi.

"În momentul în care poliţiştii au discutat cu profesorul însoţitor al grupului la Spitalul Municipal Huşi imediat după producerea accidentului. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice," a declarat Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt la IPJ Vaslui.

"Nu mai poţi să rămâi diriginte atâta timp cât tu nu eşti responsabil pentru ceea ce faci. Aşa cum s-au dus pe jos la locul respectiv unde au făcut un grătar, la fel de bine se puteau şi întoarce. Dar probabil că aburii alcoolului i-au luat pe toţi şi s-a produs acest accident," a declarat Doru Balan, inspector general adjunct la IŞJ Vaslui.

Elevul de 17 ani care a condus maşina s-a ales deja cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar ancheta polițiștilor nu este încă la final. "Tânărul care a condus autovehiculul va fi cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere, iar în funcţie de rezultatele probelor biologice şi pentru infracţiunea de conducere a unei maşini de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice," a mai spus Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt la IJP Vaslui.

La spital au ajuns iniţial atât profesorul cât şi cei 11 elevi, dar în acest moment mai sunt internaţi doar dascălul și trei dintre adolescenţi. "Şoferul, din păcate, nu e bine. A făcut o depresie post traumatică. Îi facem o consiliere psihologică. Sperăm ca în câteva zile să îşi recapete încrederea în el şi să intre într-o viaţă normală," a declarat Wassouf Emad, director medical la Spitalul Municipal Huşi.

Situația profesorului de istorie urmează să fie analizată și de o comisie de anchetă din cadrul liceului, iar dascălul s-ar putea alege şi cu tăieri din salariu. Ulterior, cazul său va ajunge şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.