Profesorii de la Facultatea de Fizică din Iaşi oferă cursuri gratuite pentru liceeni. Doar 20 de elevi s-au înscris la meditaţii

Data publicării:
meditatii studenti

În fiecare sâmbătă, vreme de două ore, profesorii Facultăţii de Fizică încearcă să aducă pe liceeni la nivelul de cunoştinţe necesar pentru Bacalaureat. Vor, totodată, să facă fizica mai atractivă, ca să îi atragă pe elevi către facultatea lor. Argumentele: absolvenţii pot ajunge profesori, cercetători, dar se pot specializa şi pe fizică medicală sau informatică, domenii care prezintă alte oportunităţi.

"Numărul elevilor care au ales fizica drept obiect pentru bacalaureat este în continuă descreștere în ultimii ani și atunci am decis să încercăm cumva să revigorăm interesul copiilor pentru fizică și să arătăm că fizica nu este așa de grea cum cred unii," a spus Cristian Enachescu, prodecanul Facultății de Fizică.

La meditațiile oferite gratuit s-au înscris, deocamdată, 20 de elevi. Tinerii rezolvă exerciţii, dar discută şi despre fenomene fizice cu profesorii.

Elevii sunt periodic testați. Unii dintre ei și-au ales deja facultatea la care vor să se înscrie:

"Sunt niște ore interesante pentru că discutăm niște lucruri pe care la școală nu prea le discutăm."

"Mi s-a părut foarte interesantă atmosfera. Spre deosebire de școală, unde este relativ mai strict, aici e o comunicare foarte bună între elev și profesor și explicațiile se înțeleg ușor."

Toţi liceenii interesaţi de aceste meditații se pot înscrie trimiţând un e-mail pe adresa facultăţii de Fizică din Iaşi în care trebuie să precizeze numele, şcoala pe care o urmează şi capitolele din programa de fizică pentru care vor studiu suplimentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri