Program special la Poliție: Acces liber în laboratorul criminalistic și prezentarea „radarului invizibil”

Data publicării:
mascat

Începând de mâine și până duminică, Poliția Iași organizează o serie de evenimente cu ocazia Zilei Naționale a României: 

Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 11:00, IPJ Iași organizează la sediul instituției “Ziua Porţilor Deschise”. Invitați sunt elevi din clase primare care vor viziona filme despre activitățile poliției, iar o grupă de poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale va face o prezentare a echipamentelor folosite la intervenţii în situaţii de urgenţă, precum şi a dotărilor pe linie pirotehnică. Ei vor putea vizita și laboratorul criminalistic.

În aceeaşi zi, la ora 13.00, la sediul I.P.J. Iaşi, vor fi avansați în grad 11 ofițeri și 23 de agenți cu merite speciale. 

Sâmbătă, un detaşament de tehnică al Poliţiei Ieşene, format din autospeciale de intervenţie şi un laborator criminalistic, va fi prezent între orele 11.00-14.00, alături de celelalte instituţii militare, pe esplanada Palatului Culturii din Iaşi.

Va fi prezentată o autospecială BMW X 1, autovehicul performant de mare viteză, folosit în misiuni de însoţire a coloanelor oficiale, de patrulare şi de intervenţie rapidă pe drumuri naţionale, dar şi de supraveghere şi control al traficului rutier.

Va urma un autoturism Logan MCV, dotat cu binecunoscutul  aparat de măsurare a vitezei - AUTOVISION - denumit şi radar invizibil.

Vor fi prezenţi, de asemenea poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, antrenaţi şi pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă. Poliţiştii de la SAS vor veni cu autospeciala de intervenţie Mercedes Vito, dotată cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice. Luptătorii vor fi echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române, iar ca armament vor avea în dotare pistoale Glock 17 şi pistoale mitralieră AK 47.

Va urma un autolaborator criminalistic, destinat cercetării la faţa locului. Autolaboratoarele criminalistice vor fi  dotate cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.

Un detaşament al Poliţiei ie şene , format din poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, echipaţi cu ţinuta specifică trupelor de intervenţie ale Poliţiei Române, înarmaţi cu arma de asalt Glock 17, va participa la parada militară desfăşurată, în data de 1 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri