Sari la conținut

Proiect artistic pentru tinerii actori. Teatru Urban se lansează la Casa Studenților din Iaşi

Actorii trupei de teatru Urban lucrează la premiera spectacolului „Despărţitorul" cu care se vor lansa pe scena ieşeană. Prin acest nou proiect artistic, regizorul Ion Sapdaru şi-a propus să vină în sprijinul tinerilor artişti care au potenţial, dar sunt nevoiţi să joace pe scene improvizate cum sunt cele din localuri.

"E o mare şansă că avem bucuria asta de a juca un spectacol contemporan, în primul rând, şi alături de un regizor şi scriitor foarte talentat care ne ajută să ne lansăm mai bine în meserie," a explicat Alexandra Bandac, actriță.

Din distribuţie fac parte însă şi actori cu experienţă care doresc să îşi ajute colegii aflaţi la început de drum: "Credinţa în proiectul domnului Sapdaru pentru că dumnealui şi-a propus nu doar să ofere tinerilor ocazia de a-şi exercita profesiunea, dar mai ales să facă un spectacol şcoală," a spus Sergiu Fleşner, actor. 

Daniel Busuioc, actor Teatrul Naţional Iaşi: "Un spectacol frumos cu tot ce îi trebuie, cu sare şi piper şi cu mulţi oameni tineri şi frumoşi."

"„Despărţitorul", o comedie urbană, cum am numit-o noi poveşti urbane, care se vrea a fi un document a problemelor noastre, al conflictelor noastre moderne, ale complexelor noastre moderne," a explicat  Ion Sapdaru, regizor şi iniţiator al proiectului.  

Premiera spectacolului este programată pe 16 octombrie de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 15 lei, iar studenții au reducere.