Sari la conținut

Proiectele UMF, în dezbatere publică. Universitatea de Medicină şi Farmacie vrea să investească 22 de milioane de euro

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie are în plan să înceapă anul acesta o parcare subterană şi modernizarea Pieţei Naţiunilor, construirea unui centru de abilităţi fundamentale şi a unui centru de recuperare medicală şi educaţie fizică. Pentru că acestea vor schimba faţa oraşului, reprezentanţii UMF Iaşi au ţinut să afle şi părerea autorităţilor.

Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi: “Tocmai pentru că ne implicăm în colectivitate vrem să avem feedback-ul din partea colectivităţii, vrem ca aceste proiecte să fie analizate nu numai de noi, specialiştii, ci şi de cei care beneficiază de aceste proiecte pentru că ele schimbă să spunem faţa Iaşului.”

“Vrem să ne fiţi alături cu observaţii, critici, cu opinii pentru a nu ne lăsa să greşim vreun pic aşa încât să reuşim să finalizăm cu succes această strategie. Cele trei proiecte din acest an care vor demara după ce finalizăm dezbaterile publice însumează 22 de milioane de euro. Cele trei au suprafaţă construită de 25 de mii de metri pătraţi,” a explicat Dana Druguş, directorul general administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi.

Edilii s-au arătat impresionaţi de proiectele în care cea mai bogata universitate din Romania vrea sa investeasca 22 de milioane de euro.

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi: “E foarte bine că nu s-au rezumat doar la domeniul educaţional şi la cel de sănătate, este foarte implicat în viaţa comunităţii, este foarte implicat în evenimentele majore ale comunităţii. Susţin proiectele universităţii, las mai departe specialiştii să vină cu argumente sau contraargumente.”

Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: “Faptul că acest oraş câştigă a doua piaţă mare pentru evenimente, concerte, un pic mai mică şi totuşi mai generoasă din punctul meu de vedere decât piaţa din faţa Palatului. Câştigul acesta este unul de remarcat.”

Următoarea dezbatere publică la care sunt aşteptate punctele de vedere ale organizaţiilor neguvernamentale, dar şi ale cetăţenilor, va avea loc pe 28 ianuarie.