Sari la conținut

Proiectul de lege „Aducem Basarabia acasă!" mai are nevoie de cinci mii de semnături pentru a fi înaintat în Parlament

O mie de voluntari din toată ţara s-au implicat în campania de strângere a celor o sută de mii de semnături necesare pentru un proiect de lege în sprijinul Basarabiei. Cele mai multe semnături s-au strâns în București și Iași.

Dorinţa celor 30 de ONG-uri implicate în campanie este eliminarea restricțiilor impuse cetăţenilor din Republica Moldova care vor să vină în România şi a birocraţiei cu care aceștia se confruntă.

„Un mare impediment este 500 de euro, care trebuie prezentată o dovadă ca şi cum îi ai în cont din momentul ce obţii viza. O altă problemă ar fi invitaţia, care, la fel, habar nu am la ce ar folosi o invitaţie pentru a-şi vizita ţara, de exemplu”, a explicat Alexandru Iachim, cetăţean din republica Moldova.

Cu cele o sută de mii de semnături, voluntarii speră să convingă parlamentarii să adopte proiectul de lege propus de ei. 

„Aşteptăm o mai mare colaborare a Parlamentului României cu Parlamentul din Republica Moldova pentru ca cele două state româneşti să se integreze într-un tot unitar. Noi ca finalitate nu ascundem lucrul ăsta, vrem unirea României cu Basarabia”, a spus Cristian Sava, reprezentant Acţiunea 2012 Iaşi.

Campania „Aducem Basarabia acasă!" continuă până pe 31 august, iar cei care vor să sprijine acest proiect de lege se pot înscrie la corturile amplasate de voluntari în marile oraşe.