Protest în piețele din Iași

Data publicării:
piete

Potrivit noii hotărâri de Consiliu Local, tarabele ar urma să fie închiriate cu 7 lei pe metrul pătrat pe zi, în timp ce pentru închirierea unei boxe, comercianţii vor trebui să achite 20 de lei zilnic, dublu faţă de tariful practicat până acum.

”De la 10 lei la 20 de lei, plus că nu ne mai dă voie să ne expunem marfa pe tarabe, în faţa sau în spate, să avem unde să depozităm marfa. Deci nu poţi să mai vii cu o tonă de cartofi, trebuie să vii cu trei saci. Şi ce faci? Nu ai cum să scoţi taxele care sunt,” a spus unul dintre comercianții nemulțumiți. 

Pănă acum oamenii plăteau 3 lei pentru fiecare tarabă, la care se adăuga o taxă de 5% din valoarea mărfii vândute. Preţul fix pe care trebuie să îl plătească acum zilnic îi aduce pe comercianţi în pragul disperării. Însă reprezentanţii EcoPiaţa susţin că măsura trebuia impusă şi că, de fapt, pierderile nu ar fi chiar atât de mari pe cât susţin oamenii.

”Un comerciant care aducea o tonă de marfă şi plătea 5% din valoarea mărfii putea ajunge la 6-800, chiar un milion de lei, până termina marfa plătea numai trei lei, ori de acum înainte va plăti zilnic o sumă mai mică,” a declarat Cristi Stărică, director la EcoPiaţa.

Comercianții spun că, dacă nu vor ajunge la un consens cu autorităţile, sunt hotărâţi să apeleze la un avocat care să îi reprezinte în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri