Protest inedit la Pungești. Activiștii pentru mediu au făcut petrecere lângă șantierul Chevron

Data publicării:
chevron 1

Așa au început activiștii de mediu cele trei zile în care, spune ei, vor protesta în vecinătatea sondei de explorare a gazelor de șist amplasată de compania Chevron.

„În afară de acţiunile culturale, artistice care au loc, e şi o acţiune de protest, în sine. Pentru că, după cum vedeţi şi dumneavoastră, sunt foarte mulţi activişti din toată ţara care participă şi care au venit nu să asculte muzică, ci ei vor să îşi exprime nemulţumirea pentru gazele de şist,” a spus Marius Ignat, activist pentru mediu.

„Proteste din nou. Să demonstrăm că suntem hotărâţi să mergem până la capăt şi să ne opunem fracturării hidraulice în România,” a explicat Constantin Pâslaru, activist pentru mediu.

„Noi, aici, sperăm să punem bazele unei mişcări. Un fel de festival care să mobilizeze oamenii să arate că România, că cetăţenii simpli, intelectuali sau nu, ţărani sau oameni cu multe studii sunt împotriva acestui fenomen,” a mai spus un activist pentru mediu. 

Oamenii au ascultat piese interpretate de artiști locali, plătiți din cotizațiile activiștilor pentru mediu, și au mâncat bucate preparate din alimente aduse de localnici.

Protestatarii spun că ziua de 1 mai este pentru ei un pretext pentru a se uni în fața amenințării reprezentante de explorarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.

„Ţara trebuie să vină aici, să îşi trimită reprezentanţii în susţinerea locuitorilor pentru că este o problemă naţională problema gazelor de şist,” consideră Constantin Pâslaru, activist pentru mediu

Activiștii de mediu din toată țara vor fi prezenți la Pungești până pe 3 mai. Manifestările lor nu sunt autorizate, iar echipaje de polițiști și jandarmi patrulează constant prin zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri