Protest la Casa de Pensii. 70 de angajaţi au ieşit în stradă, vor mărirea salariilor

Data publicării:
protest casa de pensii

Angajaţii Casei Judeţene de Pensii au ieşit în stradă ţinând în mână hârtii cu o singură solicitare: vor salarii decente.

"Pe noi ne interesează legea salarizării! Pentru că se apropie sfârşitul anului şi nu ştiu când se va mai finaliza, când se va mai aproba în Parlament. Vine sfârşitul anului şi noi nu mai avem nici o şansă de majorare de salarii."

"Eu, personal, m-am decis să protestez pentru discriminarea care există între salariile funcţionarilor publici. Nu sunt de acord ca unii funcţionari publici să aibă alte salarii, iar alţi funcţionari publici să fie total uitaţi ca şi cum nu ar exista," au spus angajaţii. 

Din anul 2010, de când au fost reduse salariile, angajaţii nu au primit nicio mărire.

Daniel Buric, preşedintele Sindicatului Liber Protecţia Iaşi din cadrul Casei Judeţene de Pensii Iaşi: "este protest spontan, salariaţii au ieşit, nu s-a făcut prin sindicat. Salariaţii au vrut să iasă pentru că s-au săturat efectiv de această păcăleală care ne este servită de Guvern de atâţia ani de zile. Noi suntem singurile instituţii din România, instituţii publice, unde s-au făcut reduceri de personal, 25 la sută în anul 2009, activitatea a crescut între timp."

În medie, un angajat la Casa Judeţeană de Pensii Iaşi are un venit brut de 2.500 de lei. Sindicaliştii avertizează că sunt dispuşi să facă grevă generală în cazul în care cererile nu vor fi soluţionate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri