Sari la conținut

Protest la Fortus. Datoria combinatului către salariaţi depăşeşte 4 milioane de euro

Salariaţii Fortus s-au adunat de la prima oră în curtea combinatului şi au protestat. Situaţia a devenit şi mai tensionată în momentul în care şi-a făcut apariţia directorul fabricii.

"Ce director eşti? Vai de capul tău! Banditule!"

"Cu ce trăim domnule?" au strigat protestatarii.

Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu mai au bani ca să se întreţină.

"Avem taxe, avem tot felul de datorii la stat, cu ce plătim dacă de aici nu se dau banii. - Câţi bani aveţi de recuperat? - Am vreo sută şi ceva de milioane din urmă."

"Noi am muncit şi cerem banul pe ce am muncit, nu pe altceva. Ei vor să plecăm cu mâinile în buzunar, dar nu se poate. Că noi ne-am îmbolnăvit pentru asta."

"Dacă pleci de aici, nu-ţi mai dă un ban, zic că ai plecat, gata, nu mai eşti muncitorul lor. 36 de ani de muncă, sudor, în genunchi, în frig, vai de steaua noastră cum e secţia şi îşi bat joc."

Nici directorul combinatului nu mai crede că situaţia se va rezolva prea curând.

Gheorghe Chişcă, director Fortus: "sunt nişte chestiuni care sunt în contradictoriu cu intenţia declarată a statului român de a salva societatea asta. Dacă instituţiile nu intervin cu nicio măsură, din contră, nu agreează nici un dialog nici măcar să ia notă asupra problematicii, atunci, situaţia este de la disperată la tragică."

Datoria combinatului către salariaţi depăşeşte 4 milioane de euro.