Protest la Iași. Vor salarii compensatorii și o soluție pentru cei care nu-și găsesc loc de muncă 

Data publicării:
VIRGIL IORDACHE PROTEST CET

Foştii salariaţi ai Centralei de Termoficare au protestat vreme de două ore în fața Prefecturii din Iași. Aproximativ 350 de oameni disponibilizați de la CET au de recuperat salarii restante cu valori între 5000 şi 12.000 de lei.

„Ne intrigă faptul că Primăria a avut bunăvoinţa să preia o creanţă a BERD-ului de 30 de milioane de euro cu banii cash şi nu a avut pentru salariaţii care au fost în plan de disponibilizare o sumă de aproximativ 4 milioane de euro,” a spus Virgil Iordache, fost lider de sindicat CET.

Oamenii cer şi o soluţie pentru problema persoanelor disponibilizate, care întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă.

„Ce poţi să faci?! Dacă nu ai nici pensie, nici salar, nici şomaj, nici nimic. Nu exişti.”

„Venim de un an, doi ani. Tot plângem şi plângem la bec. Noi suntem muritori de foame. Nu ne primeşte nimeni nicăieri să muncim, la vârstele pe care le avem acum. Nu ştim încotro să o luăm.”

„Să înmulţim ăştia 400 de oameni cu trei sau chiar cu patru câţi membri de familie au. Şi vedem că îşi bate joc practic de o mie şi ceva de oameni. Copii pe care nu pot să îi mai trimită la şcoală. Am intrat şi într-un impas psihologic. Nu putem trece mai departe. Ne simiţim păcăliţi de statul român.”

Foştii salariaţi ai Centralei Electrice de Termoficare au anunţat că vor protesta de luni până vineri, între orele 10 şi 12, până pe 28 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri