Sari la conținut

Protest pe trecerea de pietoni la FORTUS

Peste o sută de salariați Fortus au protestat pe trecerea pentru pietoni din capăt Cug, nemulțumiți că nu și-au primit încă salariile restante. Ca să nu fie amendați, oamenii au mers încontinuu pe trecerea destinată traversării. Polițiștii au fost nevoiți să intervină și să dirijeze traficul pe rute ocolitoare.

"De trei ani de zile tot protestăm și nimeni nu ne ajută cu nimic, suntem ai nimănui."

"La Fortus de doi ani este un genocid. - Cum v-ați descurcat în perioada asta? - De la socrii, din pensie de 3,5 milioane de lei vechi."

"Dacă nu ieșim în stradă nu se întâmplă nimic. - Câți bani aveți de primit de la FORTUS? - Peste 20 și ceva de mii de lei." 

"Concret, nu există soluții decât din valorificare. Valorificare nu face acum nimeni, datorită faptului că administratorii sunt pe punctul de a fi schimbați și nimeni nu se ocupă de așa ceva," a spus Adrian Flondor, lider sindicat la Fortus Iași.

După cinci ore, timp în care s-au plimbat continuu pe trecerea pentru pietoni, salariații s-au mutat în curtea combinatului, ca să stea de vorbă cu directorul Fortus. Una dintre solicitările protestatarilor era ca autoritățile să vină să stea de vorbă cu ei. Singurul care a intrat în dialog, dar doar telefonic, a fost prefectul Iașului, Dan Cârlan.

Gheorghe Chișcă, director Fortus: "Se va face o discuție cu Ministerul Economiei, AVAS-ul, consorțiul și s-a anunțat cred că acum o oră că discuția asta va avea loc miercuri, la ora 11și se vor avea în discuție două aspecte, ori AVAS-ul și consorțiul merg pe valorificări, așa cum e legal, ori dacă spun că nu mergem așa, să ne spună pe ce variantă mergem."

Angajații Fortus sunt deciși să protesteze până își primesc salariile restante. Datoria combinatului către salariați este în acest moment de peste 4 milioane de euro.