Punct termic transformat în centru social, la Iași

Data publicării:
centru social

Pentru transformarea spaţiului din punct termic în centru social, autorităţile locale au investit 75 de mii de lei. Centrul se adresează în special copiilor şi bătrânilor și a fost dotat cu o bibliotecă ce are, până acum, peste 7.000 de cărţi. Asistenţă sociali dar şi preoţi vor oferi consiliere celor care au nevoie de ajutor.

„Noi, terminând atât cu amenajarea cât şi cu dotările necesare, bineînţeles că suntem într-o continuă căutare atât de activităţi cât şi de sponsori care să vină în sprijinul nostru,” a declarat Luminița Munteanu, șefa Direcției de Asistență Comunitară Iași.

Peste o sută de pensionari au participat la inaugurarea noului centru. 

„Da, era nevoie mai ales, spun de bibliotecă pentru că biblioteca Gheorghe Asachi are mutat sediul în centru şi era dificil pentru ei să facă un drum acolo,” consideră un pensionar.

Tot luna aceasta un alt centru social va fi inaugurat la Iaşi. „Vom inaugura un alt centru pentru copiii cu deficienţe de auz şi de vorbire,” a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

Statisticile Comisiei Europene arată că 40% din populaţia României este predispusă la risc de sărăcie sau excluziune socială în comparaţie cu 24%, cât este media europeană. Statisticile sunt şi mai sumbre în Moldova, unde peste 50% dintre familii sunt expuse la acest risc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri