Sari la conținut

Raportul Ministerului Sănătății, trimis la Iași. Se recomandă concedierea conducerii maternităţii "E. Doamna"

Pe lângă demiteri, raportul Ministerului Sănătății propune și o serie de măsuri legate de protocoalele medicale și de cazurile considerate grave.

"Direcţia de Sănătate Publică va pune în aplicare măsurile propuse de Ministerul Sănătăţii în sensul că vom analiza criteriile pe baza cărora cazurile cu risc vor fi trimise către maternitatea Cuza Vodă şi va fi înfiinţată şi o comisie mixtă din care va face parte şi direcţia de Sănătate Publică care va analiza, va controla ghidurile şi protocoalele terapeutice," a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi. 

Între timp, medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, implicaţi în cazul bebeluşului născut mort, vor primi salarii cu 10 la sută mai mici. Asta a decis comisia de disciplină a spitalului. Sancţiunea se va aplica pe o durată de trei luni. O pedeapsă mult prea mică, spun părinţii, care se aşteptau ca doctorii să îşi piardă locul de muncă. Vedeţi aici ce spun părinții despre sancționarea medicilor de la Maternitatea „Elena Doamna”.