Război în interiorul PSD Iași, între Gheorghe Nichita și Mihai Chirica

Data publicării:
NICHITA VS CHIRICA

Gheorghe Nichita a revenit la conducerea PSD Iași, dar nu toți colegii de partid par a fi de acord cu această decizie.

“E un moment în care forțele se adună și merg mai departe și nu s-a pronunțat nimeni ca acest pas lateral, repet, să fie făcut pentru a lăsa postul vacant pentru a fi ocupat de cineva, pentru că eu m-am pronunțat personal că nu voi candida la funcția de președinte al organizației județene, ci pentru a lansa partidul în competiția cu PNL”, a spus Mihai Chirica, primar interimar.

Răspunsul lui Gheorghe Nichita? Declarațiile sunt de netolerat și în partid a fost analizată chiar varianta excluderii, pentru cei care fac astfel de comentarii.

“Dacă continui să faci treaba asta înseamnă că de fapt vorbești din interior și distrugi mai mult decât dacă vorbești din afară. Nu vreau să ajung să folosesc prevederile statutului, dar colegii noștri trebuie să se decidă. Sunt membri PSD și se simt solidari cu acest partid sau au alte interese în spatele lor”, a spus Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iașiului.

“Se poate întâmpla, la nervi spui și lucruri pe care nu le gândești, așa se întâmplă. Dar excluderea din partid trebuie făcută ca și consecință a unor acțiuni împotriva partidului. Eu nu am pronunțat niciun cuvânt împotriva partidului”, a spus Mihai Chirica, primar interimar.

Miza este importantă în condițiile în care în septembrie vor avea loc alegeri în interiorul partidului. Deocamdată PSD nu și-a stabilit strategia pentru alegerile din 2016.

“Trebuie să lucrăm de azi pe mâine din cauză că conjunctura istorică în România e creată de altcineva. E posibil să stabilești astăzi că ai un candidat și să pățești ca mine, după aceea. Pe 23 de Sfântul Gheorghe eram candidat și după aceea pe 30 eram inculpat”, a spus Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iașiului .

“S-a terminat cu perioada în care partidul este moștenirea de familie a cuiva. Putem clădi o echipă care merge mai departe, cu un ton de schimbare, despre care tot vorbim, dar ne împleticim în nume de oameni până la capăt”, a spus Mihai Chirica, primar interimar.

Gheorghe Nichita a anunțat că de săptămâna viitoare va face caravane în toate comunele din județ pentru a obține susținerea simpatizanților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri