Războiul politic ia amploare. PSD cere demisia lui Cristian Adomniței de la conducerea CJ Iași

Data publicării:
DISPUTE 00

După ce au preluat controlul în Consiliul Județean și l-au schimbat pe liberalul Victor Chirilă din funcția de vicepreședinte, liderii PSD Iași cer acum și demisia șefului instituției, Cristian Adomniței.

„Noi considerăm că domnia sa nu mai este un președinte legitim al Consiliului Județean Iași pentru că USL-ul este cel care l-a propulsat în această funcție și după calculele noastre domnia sa reprezintă un procent destul de redus din populația județului în momentul de față și de accea i-am cerut în mod public demisia de onoare din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași,” a declarat Cristian Stanciu, vicepreședinte Biroul Permanent Județean PSD Iași.

Cristian Adomniței nu a răspuns acestui ultim atac venit din partea foștilor colegi de alianță. Ruptura dintre PNL și PSD pe plan local a devenit război în toată regula săptămâna trecută odata cu înlăturarea lui Victor Chirilă din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

„Asistăm la o zi foarte tristă din prezentul oraşului nostru şi a judeţului nostru ziua în care PSD, partidul social democrat a hotărât, a iniţiat şi a dus până la capăt întinarea, zdrobirea sprenţelor pe care ieşenii le-au pus în USL,” declara vineri, 14 martie, Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Cu sprijinul PSD, noul vicepreședinte al Consiliului Județean a devenit reprezentantul PP-DD Alin Avănoaiei. Acesta nu poate fi instalat însă până când nu-și dă acordul și Cristian Adomniței.

„Așteptăm să vină domnul președinte pentru că, în mare parte, în pixul dumnealui stă nu numai decizia ci și elementele legate de atribuții,” a declarat Alin Aivănoaiei, vicepreședinte Consiliul Județean Iași.

Singurul post la care liberalii au anunțat că sunt dispuși să renunțe de bunăvoie este cel de viceprimar al municipiului Iași deținut de președintele filialei municipale PNL, Marius Dangă.

„Veți vedea demisia domnului Dangă ca și proiect de hotărâre pe prima ședință de Consiliu Local. Deci domnul Dangă își va prezenta demisia, se va face un proiect de hotărâre la Consiliul Local Iași și se va lua act de demisia domnului Dangă,” a mai declarat, vineri, Cristian Adomniței. 

Eventuala schimbare a viceprimarului liberal ar putea interveni la urmatoarea sedinta de Consiliu Local programata până la finalul lunii martie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri