Reacţiile lui Gheorghe Nichita şi Cristian Adomniţei după comunicarea rezultatelor oficiale

Data publicării:
declaratii adomnitei nichita

Gheorghe Nichita, președintele PSD Iași: "Ce, ştia cineva că o să avem un asemenea val masiv de voturi împotriva PSD, împotriva lui Victor Ponta? Nu! Ştiam noi că va veni atât de multă lume la vot şi să sancţioneze efectiv atât de multe lucruri care s-au întâmplat în decursul de la turul unu până la turul doi? Nu! O să facem analiza pe secţiile de votare cum a fost, dar este imposibil să sancţionez pe cineva în clipa în care n-am candidat noi, n-a candidat nici Chirica (viceprimarul PSD, şeful de campanie de la Iaşi), nici eu.

Este un vot naţional, este un vot care se derulează de la ceea ce însemană Guvern, la ceea ce înseamnă emoţie. A fost un vot emoţinal. Eu am făcut apel la ieşeni să nu votăm emoţional. Ei, până la utmă s-a votat emoţional, nu-i un vot raţional, e un vot emoţional. Şi un val de simpatie de acest gen este un vot antisistem. A fost acest lucru şi în 1996."

Liderii PNL Iași, cred, pe de ală parte că ieșenii l-au votat în număr mult mai mare pe Klaus Iohannis, deoarece a fost singurul care a promis că va încerca să ducă la bun sfârșit proiectul autostrăzii Moldova- Transilvania. Următorul obiectiv al liberalilor este organizarea unui forum, în cadrul căruia ar urma să se întâlnească toții liderii din zona Moldovei și să pună la cale un plan de a obține fonduri pentru autostrada care va lega Iașul de Transilvania. 

Cristian Adomniței, președintele PNL Iași: "Această victorie nu reprezintă meritul partidului, este meritul ieșenilor, al românilor în cadrul întregii societății și al lui Klaus Iohannis. Noi doar am ajutat, cât am putut, pentru ca această victorie să se întâmple. Eu chiar de astăzi mă țin să încercăm pe cât se poate cel mai mare proiect al Moldovei, care este autostrada."


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri