Rebeli cu o cauză. Aeroportul Iași a organizat o campanie pentru siguranță in trafic

Data publicării:
exercitiu aeroport 1

 

Trei echipaje SMURD au participat la exercițiul de descarcerare simulat în parcarea aeroportului din Iași. Medicii au acordat primul ajutor unui motociclist și au scos dintre fiare șoferul unei mașini care s-a răsturnat . Organizatorii campaniei Rebeli cu o cauză au vrut să atragă atenția că viteza excesivă și lipsa respectului în trafic sunt principalele cauze care duc la producerea tragediilor de pe șosele.

"Ceea ce întâlnim în practica medicală pe șosele acolo unde intervenim în accidente rutere sunt motocicliști care, în general, nu au o educație rutieră în acest sens, nu au echipamentul de protecție și uneori consumă și alcool," a spus Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

"Vina trebuie căutată între cele două tabere. Așa cum sunt motocicliști care merg cu viteză, la fel toată lumea știe că sunt și automobiliști care conduc cu o viteză mult mare decât cea legală, inclusiv pe drumurile care nu se pretează pentru acest lucru," a spus unul dintre motociclişti.

Marius Bodea, directorul Aeroportului Internațional Iași: "Scopul este, până la urmă, să ducem această campanie de conștientizare a gradului de civilizație în traficul rutier până la mentalitatea fiecăruia dintre noi."

Campania va continua inca doua zile. Mâine, pe pista aeroportului din Iași vor fi organizate, cascadorii auto și cu motociclete, iar duminică va fi o expoziție de motociclete și un recital de muzică clasică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri