Sari la conținut

Rebeli cu o cauză. Pilotul Vali Porcișteanu și cascadorul Lămâie au făcut spectacol la Aeroportul Iași

Timp de trei ore, pe pista Aeroportului din Iaşi, pilotul Vali Porcişteanu şi colonelul Dan Iamandi, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iași au făcut demonstraţii de derapaj controlat. ”Încercăm să demostrăm că atunci când vrem să facem astfel de exibiţii să le spunem, să exploatăm o maşină la limită, o facem într-un cadru organizat, o facem acolo unde riscurile sunt minime”, a declarat pilotul Vali Porcișteanu.

Campania ”Rebeli cu o cauză” a fost demarată de Aeroportul Iași, în parteneriat cu ISU, SMURD, Jandarmerie și cu cluburile auto-moto din Iași. ”Este un eveniment organizat pentru a crea şi transmite un mesaj pentru creşterea gradului de civilizaţie a participanţilor la traficul rutier şi un mesaj pentru toleranţă pentru cei care folosesc mijloace de deplasare pe două roţi şi pentru toţi participanţii la trafic în general”, a explicat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

La Iași a venit și cascadorul Lămâie: ”Ca să faci ce fac eu pe două roți necesită câţiva ani de muncă, de antrenament zilnic chiar. Pentru cei care vor să se apuce de acest sport, în primul rţnd trebuie să-şi pregătescă motocicletele pentru a excela în acest sport. Necesită multe modificări”.


Schemele lui au stârnit admiraţie, iar cei mai fascinaţi au fost copiii. Spectatorii curajoși au participat și ei la cascadorii ușoare.