Recompensă pentru o viaţă dedicată Iaşului. O stradă va purta numele scriitorului Ion Mitican

Data publicării:
mitican 2

Strada care va purta numele lui Ion Mitican se află la interesecţia dintre bulevardul C.A.Rosetti şi strada Hotin. Cei care l-au cunoscut pe scriitorul Ion Mitican sau care au aflat despre munca sa de cercetare prin care a scos la iveală pagini ascunse din istoria Iaşiului au fost încântaţi că o stradă îi va purta numele: "Mi se pare un lucru normal pentru că el a făcut foarte multe pentru Iași. Eu am fost coleg cu dumnealui la Clubul CFR. Sunt întru totul de acord să poarte numele dumnealui," este de părere un ieşean.

"Când se promovează o asemenea chestiune, când e vorba de un om de cultură, un om de societate e un lucru plăcut, sigur," consideră un localnic. 

Ion Mitican nu a fost doar scriitor. A fost inginer, dar a predat şi noţiuni de calculatoare la Clubul CFR. "Era un om care putea trece foarte uşor de la o stare de nervozitate la o stare de totalitate acalmie. Era un om care oricând era dispus să vorbească despre un loc, despre o întâmplare, despre o istorie legată de oraşul Iaşi. Ion Mitican s-a identificat cu Iaşul, cu oamenii săi, cu locurile sale," a spus Paul Zamfir, directorul Clubului Salariaţilor CFR Iaşi. 

Pentru ca strada să-i poarte numele mai este nevoie doar de votul consilierilor locali. Proiectul va fi pe ordinea de zi a şedinţei care va începe sâmbătă dimineaţă, la ora 9:30. "E un proiect important pentru ieşeni, care aduce în valoare recunoaşterea pentru opera unor contemporani ai noştri," a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Ion Mitican a murit pe 24 martie 2012, la vârsta de 81 de ani şi a lăsat în urmă o colecţie de peste 20 de volume în care evocă Iaşiul de odinioară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri