Recurs judecat din a doua încercare

Data publicării:
palatul de justitie
Motivele invocate de magistrați au fost legate de diverse conexiuni cu inculpaţi.
Unul dintre judecători a motivat abținerea prin faptul că soția lui este cea care a dispus arestarea celor trei, iar l egea nu permite ca el să judece recursul. 
Un altul a precizat că a încheiat un contract cu o firma de prestări servicii care îl avea ca administrator pe unul dintre inculpați. Cel de-al treilea magistrat era citat ca martor în dosar, iar al patrulea judecător a spus că soțul, avocat, l-a apărat pe unul dintre acuzaţi într-un alt dosar.
Tribunalul Iași a emis, în urmă cu cinci zile, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane, acuzate de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, ei ar fi pretins 40 de mii de euro de la o persoana acuzată de trafic de persoane, cu promisiunea că pot interveni pe lângă judecători pentru a-i înjumătăți pedeapsa de 7 ani de închisoare. 
Un alt complet desemnat de la Curtea de Apel a intrat astazi la ora 10 în sală pentru a rejudeca recursul. Procurorii au venit cu probe noi, iar avocații au cerut timp sa le analizeze. Magistrații au respins însă recursul, astfel că cei trei acuzați rămân în continuare în arest. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri