Rețetă de sezon de la un blogger culinar. Pregătirea unei tarte cu dovleac durează aproximativ o oră

Data publicării:
TARTA CU DOVLEAC

Tarta cu dovleac nu cere nici îndemânare deosebită, nici ingrediente sofisticate.

"Este un preparat care se face simplu. Nu aveţi nevoie de cine ştie ce multe ingrediente, nici de un timp foarte îndelungat şi nici de foarte mult efort. Este un preparat care se face relativ uşor şi nu vă trebuie nici foarte multă experienţă în bucătărie. Vom folosi ca ingredient principal dovleacul plăcintar, care este uşor dulce, aromat şi nu are nevoie de o cantitate mare de zahăr," spune Alice Ciobanu, blogger culinar. 

Primul pas este prepararea aluatului care se face din 250 de grame de făină cu 100 de grame de unt. La final se va obţine un aluat sfărâmicios. Pentru omogenizare se adaugă un ou și jumătate de pahar de apă rece.

"În final veți avea un aluat dens, dar nu extraordinar de tare, foarte elastic. Îl vom înveli într-o folie de alimente, într-o folie din aceea transparentă, și il vom da la rece jumătate de oră. Vom pregăti în acest timp și cuptorul ca el să fie încalzit, cand vom băga tarta să se coacă," spune bloggerul culinar.

Între timp se poate pregăti compoziția. Pentru umplutură avem nevoie de un dovleac plăcintar curățat și dat prin răzătoare, zahăr și o lingură mare de unt. Dovleacul se dă prin răzătoare, apoi ingredientele se pun pe aragaz, la foc mic, până ce compoziţia se înmoaie. Apoi se adaugă un baton de scorțișoară și boabe de cardamon, pentru un plus de savoare. Între timp, se scoate aluatul de la rece și se pregătește pentru copt.

"Nu trebuie să ne complicăm foarte mult să facem o foaie de aluat perfect rotundă, ci marginile le vom tăia. Acum vom pregăti tava și o vom unge cu puțin unt. Și o vom tapeta cu făină pentru ca aluatul să nu se prindă de tavă, în momentul în care va fi copt și să ne fie foarte ușor să scoatem tarta din tavă și să arate foarte bine," a mai spus Alice Ciobanu.

După ce umplutura pentru tartă s-a copt, adaugăm un măr ras și o pregătim cu un blender. Umplutura se toarnă deasupra aluatului scos de la cuptor. Tava merge apoi din nou la cuptor pentru 40 de minute. Tarta cu dovleac se recomandă a fi servită după ce se răcește câteva minute. Puteți să o ornați cu muguri de pin sau cu zahăr pudră, după gust.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri