Sari la conținut

Revolta contribuabililor. Fiscul a suspendat programul cu publicul, din cauza unor blocaje în sistem

Contribuabilii care au încercat să-și rezolve problemele la Direcţia Regională de Finanţe în ziua de Bobotează s-au lovit de uşi închise. Pentru că sistemul informatic s-a blocat, angajaţii Fiscului au anulat programul cu publicul.

Discuţie reporter –paznic:
-De ce nu sunt lăsați oamenii să intre?
-Pentru că nu se lucrează cu publicul.
-Din ce motiv?
-Nu merg programele.

Modificarea programului i-a luat prin surprindere pe cei care veniți să achite impozite sau să solicite diverse adeverințe:

Nu ai cu cine discuta, stai de vorbă cu portarul, este ceva de speriat, nu se poate așa ceva. Ar trebui să vină cineva din conducere să dea un anunț online, e ceva de speriat.”

“Eu vin de la Podu Iloaiei, pierd timp pe drum și mai vin și mâine și dacă nici mâine nu merg, mai vin și poimâine și iar pierd o zi de muncă, de parcă îi doare pe ei că eu pierd.”

“Nici nu ne-au zis nimic, efectiv țin închis. Am venit să-mi plătesc asigurările de sănătate, nu-mi pot lua medicamente și pentru ce? Nu vor nici să vorbeacă măcar, trebuia să aibă bunul simț să pună anunț.”

În disperare de cauză, unii dintre contribuabili și-au completat documentele afară, în frig.

“Au zis să mai așteptăm, să completăm astea afară, că înăuntru nu este voie. - Afară, pe frigul ăsta? - Păi am făcut și noi cum am putut.”

“ - De ce completați aici? - Dacă nu ne primește înăuntru, ce să facem? Ca la noi la nimeni.”

Activitatea Fiscului a fost reluată abia în a doua jumătate a zilei.

“Datorită volumului mare de informații, toată țara procesează pe același server, sistemele informatice au lucrat mult mai greu. Timpii de răspuns la interogare CNP am înțeles că erau suficient de lungi, iar în unele cazuri au prezentat blocaje,” a declarat Mircea Soroceanu, director executiv adjunct al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași.

Angajații Direcției Județene de Finanțe dau asigurări că problemele informatice s-au rezolvat și că programul cu publicul va intra în normal.