Rezidenţii cer să se pregătească şi în alte spitale decât cele universitare

Data publicării:
decani2 2

Reprezentanţii facultăţilor doresc că rezidenţii să fie pregătiţi şi în spitalele mai mici. Prof. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Iaşi: "Scopul este ca rezidenţii noştri în momentul în care intră în pregătirea de specialitate să fie mai direct implicaţi în actul medical. Descentralizarea aceasta, adică pregătirea rezidenţilor numai în cadrul centrelor universitare nu este întotdeauna suficient de acoperitoare. Să meargă la toate clinicile şi nu neapărat acest exerciţiu de învăţare a lucrurilor practice să se facă exclusiv în clinici universitare."

De asemenea, se doreşte ca profesia de moaşă să fie mai apreciată în maternităţi. Prof. dr. Petru Armean, decanul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală Bucureşti: "Moaşa poate avea un rol nu atât în asistarea naşterii, cât în educarea, instruirea, pregătirea gravidei şi mai ales în îngrijirea nou-născutului şi a lăuzei respectiv după naştere."

Întâlnirea decanilor de la medicină a vrut să sublinieze rolul social pe care îl au facultăţile de medicină. Prof. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi: "Responsabilitatea în interior care înseamnă a pregăti de o asemenea manieră încât cei care termină învăţământul medical să răspundă nevoilor de sănătate ale populaţiei."

La conferinţa de la Iaşi au participat decani şi prodecani de la Cluj, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Constanţa, Arad, Oradea, Braşov, Sibiu şi Galaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri