Sari la conținut

Rezultate slabe la Școala Postliceală Sanitară. Jumătate dintre candidaţi au luat note sub 5

Cei peste 700 de candidaţi care au susţinut luni examenul de admitere la Postliceala Sanitară de Stat din Iaşi au aşteptat cu emoţie rezultatele. Pentru mulţi însă notele au fost sub aşteptări. Jumătate dintre candidaţi au luat note sub 5.

" - Mulţumit? - Nu. - Rămâi măcar la taxă? - Nu ştiu, vedem. N-am învăţat eu cât trebuie. Să vedem, poate intru la taxă, dacă nu, asta este, mai încerc altă dată."

"Cât ai luat? - 4,30."

Alţii au reuşit cu greu să depăşească pragul notei 5. Tinerii recunosc însă că nu s-au pregătit suficient pentru examen.

" - Cât ai luat? - 5,30. Locul 199, intru la cu taxă. Mă aşteptam să intru la cu taxă că nu am învăţat prea mult. Am citit o singură dată toată cartea. - Au fost grele subiectele? - Nu, dacă învăţai, era simplu."

"Am luat la taxă, trebuie să plătesc. - Cu ce notă? - 6,20. - Mulțumit de rezultat? - Foarte, ținând cont de ceea ce am învățat. - Dar ai învățat? - Am învățat câteva zile, cam așa."

Ultima medie de admitere pe cele 112 locuri la buget a fost 7,10. Rezultate bune au obţinut în special tinerii care nu au intrat la Facultatae de Medicină şi care au optat apoi pentru Postliceala Sanitară.

"- Ce notă ai luat? - 9,00 - Mulţumit de rezultat? - Foarte mulţumit! - Cum ţi s-a părut examenul? - Uşor, ţinând cont că am dat la Medicină şi nu am luat, mi s-a părut uşor aici."

"O notă la limită, aproape, din cauza neatenţiei. - Cât ai luat? - 7,50. Dacă era grila doar cu un singur răspuns, era mai uşor. Dar aşa, au fost multe răspunsuri de a, b, c şi ne-a indus un pic în eroare."

Conducerea Şcolii Postliceale Sanitare nu este surprinsă de rezultatele slabe ale candidaţilor.

Edmond Ciumaşu, directorul Şcolii Poslticeale Sanitare de Stat Iaşi: "din cele 703 teze, 343 de note sunt note sub 5, ceea ce înseamnă 48% dintre candidaţi. În comparaţie cu ceilalţi ani, media de admitere în acest an este mai ridicată. Spre exemplu, în 2014 ultima medie a fost 5,50."

La examenul de admitere s-a înregistrat şi o notă de 10. Cei nemulţumiţi de rezultat pot depune miercuri contestaţie.