Românii de la granița cu Ucraina sunt solidari cu protestele din Kiev

Data publicării:
UCRAINIENI 3

În Bălcăuți, localitate din județul Suceava aflată la doar 8 kilometri de granița cu Ucraina, nu este om  care să nu sufere  din cauza războiului civil de la Kiev. În familia Olariu domnește spaima pentru că au trecut câteva zile de când nu a mai primit vești de la rudele și cunoscuții din Ucraina.

„Am încercat zilele astea să sunăm și ceva, legăturile erau proaste și nu am putut lua legătura. A venit un șofer de TIR din partea cealaltă și și ni s-a spus că e o situație foarte dramatică. Sunt mult mai mulți morți, sunt mult mai mulți răniți și ne facem griji,” spune Mihai Olariu.

„Situația este foarte periculoasă și foarte neplăcută, cum se arăta la televizor, ce am văzut, păi e ceva foarte, foarte, e dezastru ce e acolo,” spune Olga Olariu.

Impresionați de evenimentele de la Kiev, localnicii din Bălcăuți speră că tragedia de peste graniță va înceta și că viața va reintra în normalul dorit.

„Ar fi  trebuit să nu se întâmple asta, trebuia Ianukovici de dinainte să-și dea demisia și să facă alegeri anticipate și poate nu se ajungea la dezastru acesta,” este de părere Ioan Hapșa, localnic din Bălcăuți.

Protestele din Ucraina au început în noiembrie anul trecut, când guvernul de la Kiev a suspendat negocierile pentru asocierea cu Uniunea Europeană. De trei zile, violențele au devenit extreme și peste 80 de oameni și-au pierdut viața.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri