Rugby. Poli Agro Iaşi se descurcă şi cu bani puţini

Data publicării:
rugbysti

Oficialul formaţiei ieşene, Bogdan Șaramet, este optimist în privinţa sezonului de Superligă care urmează şi crede că Iaşiul ar putea face performanţă la rugby şi cu bani puţini: „La Iaşi nu e nevoie de buget foarte mare, aşa cum e nevoie la alte echipe. Băieţii ăştia, dacă ar avea un sfert din bugetul Timişoarei sau un sfert din bugetul Baia Mare, eu aş putea garanta că în doi ani de zile noi aducem o medalie la Iaşi. Nu pot să-ţi spun culoarea, că e aur, că e argint, că e bronz, nu ştiu să-ţi spun, dar Iaşul ar deveni în doi ani de zile un grup foarte puternic."

Bogdan Şaramet a făcut calculele în ceea ce priveşte bugetul minim necesar în primul eşalon: „Un buget lunar se ridică undeva la aproximativ 32 de mii de lei. Şi pentru eşalonul de elită cam cât ai avea nevoie ca să fie linişte la echipă? Ca să fie linişte la echipă eu aş nevoie undeva la 50 de mii de ron pe lună."

Poli Agro Unirea Iaşi a promovat în Superligă după ce a încheiat actuala stagiune a Diviziei Naţionale de Seniori pe poziţia a doua a clasamentului. Conform calendarului competiţional, gruparea din Copou trebuia să joace un meci de baraj pentru promovarea în Superligă cu ocupanta locului şapte în primul eşalon, Dinamo Bucureşti. Formaţia din capitală a renunţat însă la echipa de rugby din cauza problemelor financiare, iar moldovenii au ocupat locul lăsat vacant de bucureşteni.

Vedeți interviul complet în ediția de luni, 14 octombrie 2013, a emisiunii Divizia Locală. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri