Ruinați de incendiu. Comercianții din Piața Centrală de la Piatra Neamț îşi pierd clienții

Data publicării:
CLADIRE ARSA P NEAMT

Rămași fără spațiile de vânzare, comercianții s-au mutat în corturi puse la dispoziţie de Primărie, lângă ruinele Pieţei Centrale. Iar aici clienții sunt din ce în ce mai puțini.

"Mulţi nu vor să mai cumpere de afară. Ni se reproşează că nu vor să mai cumpere de la noi. Luni a fost o vânzare foarte rea," se plânge un comerciant. 

Comercianţii cu marfă industrială au fost repartizaţi la standurile dintr-un alt centru comercial, iar de la 1 august vor fi mutaţi în noul bazar care se va deschide. Pentru cei care vând produse agroalimentare, autorităţile încearcă să găsească un alt spaţiu.

Aurelia Simionică, viceprimarul municipiului Piatra Neamț: "Avem o zonă care este clar că va intra pe dezmembrare, pe dezafectare, dar este o zonă pe care noi am considerat că am putea să o refolosim să o adaptăm foarte repede. Ne dorim să nu intrăm în iarnă fără un spaţiu adecvat pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, mai ales pe produsele agroalimentare."

Incendiul izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute a distrus aproape 90 la sută din cea mai mare piaţă din Piatra Neamţ. Pentru ca cercetarile să se finalizeze cât mai repede, lucrează echipaje de la ISU, jandarmerie, poliţia locală şi trei specialişti de la Bucureşti.

"Se analizează toate variantele posibile. S-au ridicat probe, se analizează înregistrările video ale obiectivului, precum şi ale riveranilor care au în administrare asemenea sisteme de stocare ale imaginilor în vederea elucidării cauzei celei mai probabile şi a împrejurărilor producerii evenimentului," a explicat maiorul Cătălin Leonte, comandant al Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț.

Piaţa Centrală era asigurată, însă nu şi comercianţii. Doar pentru clădire, pagubele se ridică la peste 10 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri