Rupți de lume.Viscolul puternic a izolat o comună şi a lăsat în beznă mii de familii

Data publicării:
zapada musenita

Comuna Mușenița din județul Suceava a fost ruptă de lume timp de câteva ore, din cauza viscolului. Zăpada spulberată de vânt a format troiene pe drumurile de acces, iar intervenţia drumarilor a fost anevoioasă.

“Aici e dezastru, arată rău și, dacă mai suflă vântul, astupă înapoi, una două. - Trebuie neapărat să ajungeți? - O duc pe mama la Cluj la operație. Neapărat trebuie să plec de aici, da,” a spus un şofer.

Dacă șoferii au așteptat venirea utilajelor de deszăpezire, unii dintre localnici s-au încumetat să plece pe jos spre casă.

“Se lucrează pe toate drumurile numai că este vânt foarte puternic și cam într-o jumătate de oră, o oră este înzăpezit la loc și am 40 de km de drumuri comunale și nu pot, lucrez cu 2 utilaje și nu pot să desfac în ritmul în care suflă vântul,” a declarat Filip Nicolaev, primarul comunei Mușenița.

Cele două școli și două grădinițe din Mușenița au fost închise pentru că microbuzele școlare nu au putut ajunge să ia copiii din satele din jur:

“Numai ne-am pornit și ne-am întors înapoi. Poliția ne-a întors înapoi, era drumul deja blocat aici,” povesteşte şoferul microbuzului şcolar.

“Riscurile erau foarte mari. Am avut experința de anul trecut când au rămas o noapte în Grănicești. Am zis să fim mai grijulii și am luat hotărârea ca să închidem,” a spus Gheorghe Prelipceanu, directorul școlii Baineț.

Localnicii spun că la fiecare ninsoare puternică rămân izolaţi: “ - De ambulanță dacă aveți nevoie... - Greu, dacă vine cu șenile sau cu utilaje de deszăpezire, atfel nu se ajunge sub nicio formă. Dacă avem medicamente bine, dacă nu, mergem ne împrumutăm de la vecini, de la rude.”

Vântul puternic a provocat avarii şi în reţeaua de electricitate. Patru mii de locuinţe din judeţul Suceava au rămas fără curent electric pentru câteva ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri