S-a ales praful de stațiile de autobuz moderne construite în 2011

Data publicării:
statii vandalizate 2

S-a ales praful de staţiile de transport care în 2011 arătau la standarde europene: aveau copertină, bancă din inox, geamuri şi un panou cu harta oraşului. După câteva luni toate au fost vandalizate. Municipalitatea a cheltuit atunci 20.000 de lei pentru a le repara, dar după doar câteva luni iar au fost distruse.

„Autorităţile locale ar trebui să se implice mai mult, poliţie pe străzi, amenzi mai mari, muncă în folosul comunităţii dacă nu au bani,” a spus un ieșean. „Arată oribil în primul rând toate staţiile, nu sunt îngrijite, nu sunt curate. Să fim şi noi mai civilizaţi, totul se distruge. Cred că paza ar trebui să aibă în grijă acest lucru de distrugere a bunurilor oraşului,” este de părere alt localnic.

Reprezentanţii Regiei de Transport susţin însă că nu-şi mai permit să dea bani pe refacerea staţiilor de transport: „Sumele sunt consistente pentru că mobilierul urban într-adevăr v-am spus era la nivel de 50 de staţii. Dacă luăm în calcul la fiecare dintre ele sunt cel puţin 2-3 geamuri sparte, atunci normal că veniturile resepctive reprezintă ceva pentru Regia de Transport, asta în condiţiile în care banii şi aşa nu sunt foarte mulţi,” a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Public Iaşi.

În câteva dintre cazuri, vinovaţii au fost depistaţi de poliţiştii locali care patrulau în zonă: „Au fost identificate șase persoane în timp ce distrugeau bunurile situate pe domeniul public. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse în 100 şi 500 de lei conform Legii 61 pe 1991. De asemenea, instituţia noastră a sesizat şi Direcţia Tehnică pentru a demara procedurile de începere a urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de distrugere şi recuperarea prejudiciului creat,” a spus Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Mulţi vandali scapă pentru că la Iaşi sistemul de supraveghere stradală nu funcţionează. Din cele 68 de camere, mai puţin de o treime sunt funţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri