S-au împărțit locurile la Medicină: 9,10 - ultima medie de admitere la buget pentru Medicină Generală

Data publicării:
umf-1

Plini de emoţii şi înconjuraţi de rude. Aşa au aşteptat afişarea rezultatelor tinerii care s-au înscris la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Doar jumatate dintre ei s-au regasit pe listele de admişi. La Facultatea de Medicină Generală, ultima medie de admitere la buget a fost 9,10, iar la taxă - 8,63. La Farmacie, ultimul candidat admis la buget are media 8,74, iar la taxă 7,37, iar la Medicină Dentară, ultima medie de intrare la buget a fost 8,47 şi la taxă 8,04.

Ioan Costea, prorector la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi: "Calitatea celor care au venit este mai bună decât anul trecut, iar la cei de anul trecut a fost mai bună decât anul precedent, deci este în creştere şi pe noi ne bucură. În sfârşit, candidaţii buni se reorientează către Medicină."

Candidații care au scăpat de griji, dar și părinții lor care răsuflă la rândul lor ușurați, îşi fac deja planuri de vacanţă: "Bucuroşi, da, vă daţi seama, din atâţia copii, o mie şi ceva de candidaţi, pe locul 220 la buget. Cred eu că suntem nişte părinţi fericiţi şi un copil şi mai fericit."

Tinerii admişi la Medicină trebuie să-şi confirme locurile până pe 10 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri