Salarii mai mari pentru primari de la 1 ianuarie

Data publicării:
gheorghe nichita

Conform declaraţiei de avere, primarul Iașiulu, Gheorghe Nichita, a câştigat anul trecut aproape 70.000 de lei. La aceste venituri se adaugă conturi în bănci din România şi străinătate a căror valoare se ridică la aproape 135.000 de lei. Primarul a adunat în timp şi o impresionantă colecţie de bijuterii şi tablouri a căror valoare este, tot conform declaraţiei de avere, de 15.500 de euro.

Edilul din Iaşi mai are terenuri in Galaţi - 2,3 hectare, Suceava - 600 de metriu pătraţi dar şi peste 1.500 de metri pătraţi în intravilanul judeţului Iaşi. În 2008 Gheorghe Nichita şi-a cumpărat şi o maşină. După majorarea propusă de senatori, primarul Iașului va avea un salariu de peste 6.500 de lei, cu doar câteva sute de lei mai puţin decât şeful statului.

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, este convins că merită un salariu mai mare: „Toată lumea vrea să fie mai bine plătită şi cei din administraţie au dreptul la o motivaţie. Nu e niciun fel de bonus. Discutăm de treaba asta. Din toate alegerile care au fost până acum, toate guvernele care au fost la putere toţi au spus treaba asta că o vor face.”

Nu de aceeași părere sunt și alegătorii:

„Primarii nu fac nimic indiferent dacă se măresc salariile. Au avut posibilităţi dar nu au făcut nimic pentru că îşi bat joc de oameni,” este de părere un ieșean.

„Dacă sunt într-adevăr buni şi fac ceva pentru urbe merită. Dacă nu, nu cred că merită mai mult,” a spus altcineva.

Nemulţumiţi la auzul veştii că salariile primarilor ar putea fi mărite s-au declarat şi locuitorii din Târgu Frumos.

Conform declaraţiei de avere, edilul de aici, Ionel Vatamanu, are cinci terenuri extravilane şi unul forsestier, două spaţii comerciale şi o casă în satul Războieni. In plus, are si afaceri infloritoare. Mai exact o brutărie şi un fast food,precum şi un local unde organizeza evenimente.

„Mergeţi aici la deal de vedeţi ce căsoi face, în Războieni ce casă are. Are de toate. Mai trebuie să-i dea zece la sută şi este bun. Pe noi pensionarii şi bolnavii să ne mai lase că trăim bine,” a spus un sătean.

Dacă un primar de municipiu va câștiga de la 1 ianuarie peste 6.000 de lei în fiecare lună, salariul unui primar de oraş va fi de 4.000 de lei în timp ce edilul unei comune va încasa ceva mai mult de 3.000 de lei.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri