Sari la conținut

Salvare pentru persoanele ocupate. Firmele de curăţenie au până la 100 de comenzi pe săptămână

La o firmă de curăţenie din Iaşi telefonul sună neîncetat de o săptămână. Clienţii stabilesc o oră în funcţie de programul lor, iar angajaţii profesionişti vin cu toate echipamentele şi produsele necesare pentru a face locuinţele să lucească. Odată ajunşi la domiciliu, angajaţii se apucă serios de treabă.

După aproape două ore în care angajaţii firmei muncesc de zor, curăţenia e gata, iar proprietara extrem de mulţumită: "Am mai apelat şi altă dată şi şi am fost foarte mulţumită. În această perioadă a anului nu prea am timp să fac cureţenie generală. De aceea am ales să optez la o firmă specializată." 

Administratorii firmelor de curăţenie spun că în această perioadă au şi câte 12 comenzi pe zi: "Aproape că nu facem faţă. Au crescut cu 42 la sută. Curăţenie generală vor, mochete în mod special pe care nu le pot face ei profesional, ferestre, parchet," a spus Gabriela Chiriac, administrator firmă de curăţenie. 

Există însă şi gospodine care consideră acest serviciu un lux pe care nu şi-l permit: 

"Mi se pare absolut firesc pentru oamenii care sunt ocupaţi, femeile ocupate din ziua de astăzi, eu sunt la pensie şi asta e."

"Îmi rezolv singură problemele. Dar dacă îţi poţi permite, e foarte bine."

"Eu am apelat la mama, la firma de curăţenie mama." 

Firmele de curăţenie vor trebui să facă faţă unui nou val de comenzi în primăvară, în perioada Paştelui.