Sancţiuni inedite la Prefectura Iaşi. Dan Cârlan va mustra angajaţii neperformanţi cu...porecle

Data publicării:
prefectura iasi

Judeţul Iaşi are o conducere nouă la Prefectură de aproximativ o lună. De când şi-a primit funcţia, noul reprezentant al guvernului în teritoriu şi-a monitorizat subalternii şi a găsit o serie de deficienţe. Practic, susţine prefectul judeţului Iaşi, nu există zi în care să nu găsească erori pe documentele redactate de funcţionari. De aceea, Dan Cârlan a decis să-şi sancţioneze subalternii într-un mod inedit.

“Voi institui trei premii între ghilimele, evident, care să cinstească pe colegii noştri care vor da dovadă de stăruinţă în a-şi bate joc de lucrări,” a declarat Dan Cârlan, prefectul judeţului Iaşi.

Mustrările sunt denumite generic "Ochelari de cal" pentru cei care nu ştiu să rezolve prompt solicitările ieşenilor. Al doilea aşa zis premiu este "Geam de ghişeu" şi se va acorda angajaţilor care primesc petiţii şi le încuie în sertare fără a le soluţiona, iar "Nod în papură" vor primi cei care invocă anumite motive atunci când nu-şi fac treaba. Angajaţii Prefecturii spun că nu sunt deranjaţi de decizia noului lor şef.

“Dacă ne gândim că domnul prefect a declarat că, în intenţia dumnealui, aceste premii vor fi date cu rol constructiv şi nu în ideea de a umili vreun coleg, ele sunt binevenite,” este de părere un funcţionar.

“Sunt nişte premii care decurg dintr-o lună de activitate în care, cercetând în amănunt corespondenţa între instituţii şi cetăţenii judeţului sau chiar din alte judeţe a tras concluzia că ar putea dinamiza acţiunea funcţionarilor în sensul de a răspunde prompt, util cetăţenilor,” consideră un alt funcţionar.

Ieşenii spun că sunt sătui de birocraţia din instituţiile publice şi consideră că sancţiunea gândită de noul prefect nu este suficient de aspră.

“Ar trebui sancţionaţi să îi doară. Dacă nu-l doare şi numai îl amuză nu ştiu dacă rezolvăm ceva. Deci nu e cazul să ne mai distrăm. Ne-am distrat destul,” a spus un ieşean.

“Nu cred că e suficient doar să le dea o bulinuţă, ar trebui să umble un pic şi la salarii,” crede un alt localnic.

Prefectul susţine că va aplica această măsură săptămânal până când fiecare angajat al instituţiei îşi va duce sarcinile la bun sfârşit într-un mod ireproşabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri